maanantai 8. marraskuuta 2010

Rauhoitu, hyvä ihminen

Kiire. Stressi. Vuoden pimein aika. Lehden julkaisupäivä lähestyy vääjäämättä, ajatukset täyttyvät to do -listoista ja palaverimuistioista. Syke tykyttää 120:a, vaikka viettää päivät lähinnä istuvassa asennossa. Pelottavan tuttua, eikö?

Valmiiden juttujen pinoon ilmestyi eilen artikkeli meditaatiosta. Jo pelkkä silmäily rauhoitti - toimittaja piirtää haastatellusta meditaatio-ohjaaja Pirjo Wellingistä suorastaan seesteisen mielikuvan. Wellingin sanat kutsuvat pysähtymään. Pidetään siis kaikki pieni tauko, hetken lepokin tekee hyvää. Ota yksi hyvä kuppi kahvia, lue jutun ingressi alta ja loput muutaman viikon päästä Kudoksesta.

Nykyisessä stressiyhteiskunnassa hengitetään aivan kuin leijona juoksisi perässä, toteaa Pirjo Welling, joka toimii täyspäiväisenä joogan ja meditaation opettajana Oulun alueella. Joskus aamuisin kiire painaa päälle ja olo voi tuntua levottomalta, mutta tämäkään ei saa Wellingia jättämään aamuista meditaatiohetkeä väliin. Jo hetken meditoituaan hänen olonsa alkaa tasapainottua, ajatukset rauhoittuvat ja hengitys tasaantuu. Hän on läsnä hetkessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti